Föregångaren till Blade II gjorde stor succé under 2010-2011 och trots att priset gått upp lite hoppas ZTE på ett nytt bra år. Till skillnad från Huawei och Motorola har de inga telefoner i de dyrare prisklasserna vilket lett till att de blivit ett märke som associeras till budget - på gott och ont.

Huawei Honor är den första del av företagets nya sortiment som når Sverige, inom en snar framtid kommer även flaggskeppet med svårslagen prestanda. Huawei hoppas nu att Honor ska bygga upp företagets rykte när det gäller mellansegmentet.

Motoluxe känns däremot, trots storleken på företaget, som ett wild card då Motorola har en historik av att inte lyckas så bra när det kommer till att tillverka billiga telefoner. Den är även den dyraste telefonen i vårt test och vi hoppas att de extra kronorna ska ge resultat.

För att försöka ge en rättvis bedömning är testet indelat i samma delar som vi har i en vanlig recension, i varje del kommer vi att deklarera en vinnare och till summeringen kommer vi väga alla resultat mot varandra för att få fram en vinnare. Även priset på telefonerna kommer spela roll för slutbetyget, en dyrare telefon behöver alltså imponera lite mer än en billigare.
Trots att telefonerna har nästintill samma mått skiljer sig insidan väldigt mycket - Blade II och Motoluxe använder sig av Qualcomms MSM7227A, dock med olika klockhastigheter, medan Honor har den lite kraftfullare MSM8255 som inte har lika många år på nacken. I överlag står Honor ut mest då vi hittar ett ordentligt batteri och även ett större internminne. Att Blade II är billigast märks ganska fort då den har svårt att hänga med på många punkter, den enda del som Blade II får bäst på är pixeltäthet på grund av en mindre skärm.

En sak som vi uppskattar på alla telefoner är platsen för microSD vilket ger dem möjligheten att konkurera med de dyrare telefonerna när det kommer till lagring.Kommentera artikeln på NordicHardware