huawei_E3276

Huawei är först i Europa med att lansera en ny typ av 4g-modem som teoretiskt erbjuder upp till 50 procent högre datahastigheter i de svenska 4g-näten. Huawei E3276 stöder hastigheter på upp till 150 megabit per sekund och hittar först ut på marknaden hos teleoperatören Telia.

Huawei E3276 är ett så kallat cat4-modem som klarar en nedladdningshastighet på upp till 150 megabit per sekund och en uppladdningshastighet på maximalt 50 megabit per sekund. Modemet kommer med stöd för alla LTE-frekvensband i Sverige, LTE FDD 800/900/1800/2100/2600, samt uttag för en extern antenn när användare vill förbättra mottagningen.

- Som en pionjär inom integrerade 4g-lösningar arbetar vi för att hela tiden utveckla standarden och ta fram produkter som ger användarna en bättre användarupplevelse. Svenska konsumenter ställer höga krav på mobilt bredband och med den nya generationens modem kan vi erbjuda dem marknadens bästa lösning, säger Oscar Thunström, försäljningsäljchef på Huawei Device.

Huawei har utvecklat sin egen modemkrets för E3276 och hävdar att man når både längre batteritid och håller en lägre värmeutveckling än tidigare lösningar. Modemet kommer även med stöd för 3g och 2g i de områden som saknar 4g-täckning.

Det nya usb-modemet finns från idag som tillval för alla privat- och företagskunder som beställer mobila bredbandsabonnemang från Telia.

Diskutera artikeln på NordicHardware