Smartphones får genomlida en hel del under sin livstid och nu passar Samsung på att visa några av de sätt man använder för att testa stryktåligheten på sina telefoner. Bland annat genom att använda sig av en simulerad jeansrumpa, tusentals knapptryckningar och vatten

Samsung säljer flest smartphones i världen för tillfället och det betyder också att man troligtvis får jobba en hel del med produktreturer och garantiärende. För att minimera kostnaderna för detta använder man sig, precis som sina konkurrenter, av en mängd olika metoder för att testa hållbarheten i sina telefoner - en del mer okonventionella än andra.

Samsung har nu släppt en koreansk videogenomgång av några av sina styrktålighetstester där vi ser hur man simulerar 200 000 knapptryckningar, böjer och vrider telefonerna, bombar dem med vatten och till och med simulerar hur någon sätter sig på telefonen.

Huruvida Samsung har mer eller mindre omfattande kvalitetstester på sina produkter jämfört med konkurrenterna låter vi vara osagt. Men det står i alla fall klart att det ligger en hel del tester bakom de modeller som väl hittar ut på butikshyllorna.

Diskutera artikeln på NordicHardware