LG har fått möta skarp kritik för sina sena uppdateringar av mjukvara till företagets smartphone-modeller. Bättre sent än aldrig eller på tok för sent - nu går i alla fall LG Sverige ut med att Android 4.0 Ice Cream Sandwich finns att ladda hem för Optimus 2X.

LG blev först ut med en tvåkärnig smartphone, med deras Optimus 2X som drivs av en Nvidia Tegra 2-processor. Men det dröjde inte länge innan användare började klaga på bland annat sena uppdateringar av telefonens mjukvara. Företaget har vid tidigare tillfällen utlovat en uppdatering till Android 4.0 utan att leverera för mobiltelefonen som släpptes tidigt 2011.

Nu överraskar LG Sverige och går ut på sin Facebook-sida att uppdateringen finns tillgänglig. Noterbart är att uppdateringen sker nästan ett år efter att Google själva släppte Android-versionen, som nu ersatts av både Android 4.1 och 4.2 Jelly Bean. Uppdateringen lägger sig på saftiga 679,07 megabyte och kan därför inte installeras trådlöst, utan det måste ske via USB med LG:s egna program på en persondator.

LG rekommenderar att du gör en backup innan man installerar den stora uppdateringen. För mer information om hur du uppdaterar kan man följa länken. LG skriver även att det finns hjälp att få på deras kundsupport på telefonnummer 0770 - 54 54 54.

Diskutera artikeln på NordicHardware