CDM_SequentialCDM_Random


Resultatet i Crystaldiskmark ligger på nästan precis samma nivå som Dell XPS 13, med en liten felmarginal. Dell XPS 12 har dock ett mindre övertag vid slumpmässig skrivning av data.

Det här mönstret beror på att båda använder sig av samma ssd-serie: Samsung SSD PM830. Kapaciteten i dagens kandidat ligger dock på 256 gigabyte, vilket är det dubbla mot vad vi fann i XPS 13. Vilket är en bidragande faktor till att Dell XPS 12 presterar marginellt bättre.

I förhållande till andra ssd-enheter ser vi att Samsung SSD PM830 håller måttet mot andra högpresterande lösningar och fortfarande är bland det bästa som finns i ultrabook. Vi väntar med spänning på om Samsung har en ny PM840-serie på gång baserad på deras nya styrkrets Samsung MDX. Man kan alltid hoppas.

PCMark7


Den kraftfulla ssd-enheten i kombination med Core i7-3517U-processorn med Quicksync-logiken säkrar en plats i toppskiktet i testsviten PCMark 7.

SSD_Available_Capacity


Efter omställningspartition och Windows-installation lämnas 186 gigabyte ledigt för slutanvändare. Bloatware är till antalet riktigt lågt i enlighet med övriga XPS-datorer och förutom nödvändiga drivrutiner finns även en starterversion av Microsoft Office 2010.