Dell XPS 12 är ganska enkel att bryta sig in i, förutsatt att du har rätt verktyg. Det sitter tio stycken skruvar av slaget Torx (T5) som vi måste ta loss. Under XPS-luckan hittar vi ytterligare en skruv som måste tas loss och för den krävs en helt vanlig stjärnmejsel. Efter det kan vi försiktigt börja vicka på underdelen tills den går att lyfta loss.

Inside_1Inside_2


Väl inne i datorn hittar vi det trådlösa nätverkskortet och ssd-enheten som använder sig av gränssnittet msata. Ram-minnet sitter i mitten av moderkortet och är tyvärr fastlött så det går inte byta på efterhand. Vi rekommenderar därför att man konfigurerar Dell XPS 12 med åtta gigabyte minne vid köp, i alla fall om ni planerar att ha datorn ett par år fram i tiden.

VARNING! Att öppna en dator, och byta ut komponenter sker helt på egen risk och kan bryta dess garanti. Vi i redaktionen rekommendrar att ni frågar tillverkaren om det här är någonting slutanvändare får göra på egen hand. NordicHardware tar inte ansvar för förstörd utrustning som uppkommit på grund av innehållet på denna sida.