Några månader efter lanseringen av Samsung Galaxy S II släppte företaget ett officiellt ersättningsbatteri som ökade kapaciteten från 1 650 milliamperetimmar till 2 000. I NordicHardwares egna tester resulterade det i ungefär 20 procent längre batteritid, vilket blev brytpunkten för att redaktionen skulle kunna använda telefonen intensivt en hel arbetsdag.

Galaxy S III kommer med ett batteri specificerat till 2 100 milliamperetimmar och kommer redan med bra batteritid, i förhållande till de flesta andra telefonerna på marknaden.

Nu har Kjell & Company listat ett nytt och officiellt ersättningsbatteri från Samsung specificerat till hela 3 000 milliamperetimmar. Det här är strax under vad som levereras med Galaxy Note II och Motorola Razr Maxx.

Det nya batteriet bör ge ungefär 40 procent längre batteritid i förhållande till standarbatteriet

Med tanke på att det nya batteriet är runt 40 procent större än det som sitter i Galaxy S III som standard, förväntar vi oss även att batteritiden kommer klättra upp ungefär lika högt. Då batteriet är större skeppas även en ny baksida med telefonen, det framgår dock inte exakt hur mycket tjockare Galaxy S III blir med det nya batteriet.

I skrivande stund är enbart det större batteriet med blå baksida listad hos Kjell & Company, men en vit ska också vara på ingång. Priset för batteriet med baksida är 399 kronor och det ska finnas tillgängligt att köpa inom de kommande dagarna.

Diskutera artikeln på NordicHardware