Zalman_NC11_1

Zalman ZM-NC11  
Dimensioner 445 x 335 x 50 mm
Vikt 1 175 gram
Fläktar 1 x 220 mm
Material Plast/aluminium
Anslutningar och extrafunktioner 1 x USB 2.0 (utöver en plats för strömförsörjning av fläkten)
1 x Av/på-knapp
1 x Steglöst reglage för justering av fläktens hastighet
Lägsta pris på prisjakt.se 207:-


Zalman NC11 sticker ut mer än kylarna på föregående sidor och har kanske inte ett stilrent designmönster som passar på kontoret? Kylarens helsvarta kantiga design antyder att den är framtagen för fullstora speldatorer. Materialet är nästan helt i plast, undantaget är gallret som är i metall.

Kylaren känns mycket solid och vi har ingenting att anmärka på om dess byggkvalitet. Däremot är finishen inte särskilt bra, då exempelvis sidorna känns vassa. Vi kan glatt meddela att vi inte lyckats skära oss i fingrarna, trots upprepade försök att medvetet göra just det.

Zalman_NC11_2Zalman_NC11_3
Zalman_NC11_4

Kylaren kommer även med ett gäng funktioner, till skillnad från föregående. På baksidan finns två USB 2.0-platser, men den ena tas upp av den kabel du kopplar till datorn för att driva den 220 millimeter stora fläkten.

Vi hittar även på baksidan ett reglage där du kan justera hastigheten på fläkten samt en av/på-knapp. Vi är skeptiska till placeringen av reglaget och knappen, då de hade varit mycket mer lättåtkomligt om de satt på sidorna av kylaren.

Tack vare den stora fläkten klarar kylaren av att blåsa upp mycket luft, trots lågt varvtal och en fullt godtagbar ljudnivå.