- Ta mig direkt till testets sammanfattning -

På senare tid har det blivit mer och mer populärt att skaffa sig en liten dator då de flesta nackdelarna som tidigare funnits inte existerar längre. Det har varit svårt att få plats med riktiga prestandakomponenter i ett mini-ITX chassi då det exempelvis varit strul med kraftfullare prestandaprocessorer på grund av begränsningar i moderkortens strömförsörjning. Nu är de flesta Mini-ITX-plattformar redo att rymma Intels värsta konsumentprocessor, Core i7 3770K, samt ett riktigt kraftigt grafikkort utan några märkbara problem.

Silverstone måste sägas vara i framkanten av Mini-ITX chassin och på ett sätt förespråkaren av formfaktorn, med många olika modeller som använder sig av just Mini-ITX. Däremot är FT03 Mini ett stilbyte där man satsar på att bygga på höjden i stället för på längden som man har gjort innan med till exempel Sugo-serien.

Detta chassi är mer inriktat på design där det ska passa som till exempel en kontorsdator eller varför inte en HTPC. I sann Fortress-stil består chassit till stor del av aluminium för att tillföra en premiumkänsla.

Silverstone har valt att ge FT03 Mini stöd för nätaggregat av SFX-standarden vilket minskar utbudet när det gäller tillverkare samt tillgänglig effekt. Fördelarna är att eftersom nätaggregatet är så pass litet så ger det bra mycket mer utrymme för andra komponenter samt gör så att chassit kan göras totalt sätt mindre.

silv2

Specifikationer Värde
Formfaktor Mini-ITX
Fläktplatser 1 st 140 mm (botten) inkluderad
Optiska Enheter 1 Slot-in Slim Drive
Hårddiskplatser 1 st 3.5"
2 st 2.5"
Frontpanelsanslutningar 2 st usb 3 med intern kontakt
1 st audio in/ut
Expansionsplatser 2
Maxlängd på grafikkort 25,4 cm
Maxhöjd på processorkylare 7,8 cm
Storlek 39,7 (H) x 18,9 (B) x 23,2 cm (D)
Vikt 4,7 kg
Lägstapris på prisjakt.se:


Vi ska titta lite på vad Silverstones Fortress FT03-mini klarar av, ett väldigt litet datorchassi som ändå har plats för en del kraftfulla komponenter och med en 140 millimeters Air-penetratorfläkt i botten. Fokus ligger på att få till en stilig låda som kan användas som en kontorsdator, HTPC eller en gamingdator.