Asus Transformer Book Trio är i grund och botten en bärbar dator vars löstagbara skärm kan användas som en separat surfplatta. I skärmen hittar vi en Intel Atom Z2580 processor med dubbla kärnor på upp till 2,0 gigahertz, 2 gigabyte internminne 32 eller 64 gigabyte lagringsutrymme samt operativsystemet Android 4.2 "Jelly Bean".

Medan den 1080p-upplösta skärmen används som en surfplatta kan själva tangentbordet kopplas till en extern skärm och användas som en stationär dator. Detta med hjälp av tangentbordets betydligt kraftfullare fjärde generations Core i7-processor samt en hårddisk på upp till 750 gigabyte. Här är det en mer traditionell Windows 8-upplevelse som erbjuds och gör det möjligt för två användare att samtidigt använda Transformer Book Trio för två olika användningsområden.

Med den 13,3 tum stora skärmen dockad i tangentbordet går det snabbt att växla mellan datorns två olika operativsystem och enligt Asus ska man även synkronisera data mellan enheterna, lämpligen användardata för webbläsare och andra frekvent använda filer.

Asus Transformer Book Trio fanns tyvärr inte tillgänglig för oss att klämma på under mässan men var utan tvekan en av de mer innovativa produkterna under Computex. Med en prislapp som ska börja på under 1 000 dollar får man i själva verket både två separata datorer i en produkter och en dator som kan användas i tre olika miljöer. Hur det spännande konceptet fungerar vid verklig användning kommer vi givetvis att återkomma till när datorn lanserar under tredje kvartalet.

Diskutera artikeln på NordicHardware