Asus Zenpad S 8.0 är en kompakt platta som drivs av Intels traditionella Atom-processor eller den nya Atom x3-processorn. Den kan köpas med upp till 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme. Zenpads stora mängd arbetsminne och Intels nya Atom-processor uppges ge produkten väldigt höga prestanda, högre än många konkurrerande ARM-lösningar.

Fokus på design och mode

Asus vill också erbjuda en imponerande hårdvarudesign. Företaget har använt nya material tyvärr känns det lite åt det plastiga hållet. För att ändå lyckas locka modeintresserade väljer Asus att lansera tillbehör som ska få surfplattan att påminna om små handväskor.

asus zenpad s 8.0
 

Ett speciellt tillbehör som Asus planerar att sälja har inbyggt stöd för dts hd-ljud och har sex inbyggda högtalare som kan skicka ljud mot användaren. Tanken med tillbehöret är helt enkelt att användare ska kunna få en bättre ljudupplevelse från sin surfplatta.

asus zenpad s 8.0
 

Vi har tagit en snabb titt på Zenpad S 8.0 och Asus:s nya tillbehör.
 


Asus har inte bekräftat lanseringsdetaljer för Zenpad S 8.0 men med tanke på produktens specifikationer bör den kosta minst ett par tusen kronor.

Diskutera artikeln på NordicHardware