Tomstar var ett av flera företag på datormässan Computex som ställde ut produkter som var uppenbara kopior av andra företags produkter. Företaget tillverkar smarta klockor och säljer bland annat kopior av Samsungs Gear-klockor och Motorola Moto 360.

apple watch kopia

Företaget har just utvecklat kopior av Apple Watch och är redo för tillverkning. Kopiorna använder medvetet samma design som Apples klockor och när vi frågade företaget varför deras klockor var så lika Apples klockor fick vi svaret att Apples design är populär och att de utnyttjar detta faktum.

Kostar en tiondel så mycket som Apple Watch

Det finns några viktiga skillnader. Tomstars klocka är tänkt att säljas för 35 dollar, istället för Apple Watch 350 dollar, och kopian använder inte IOS och har ingen fungerande Digital Crown som används av Apple Watch. På klockans undersida finns inte heller någon pulsmätare men istället fyra kontakter som kan användas för att ladda klockan.
 


Tomstars Apple Watch är en uppenbar kopia av en annan produkt, vilket Tomstar erkände när vi pratade med dem. Tomstars tidigare klockor har redan sålts i flera länder i Sydamerika.

Diskutera artikeln på NordicHardware

Missa inte: Så bra funkar lösenordshanterare med Apple Watch