Under Computex 2015 har vi sprungit på en hel del gamingprodukter och när vi tittar in hos Acer så kan vi se att de gör sig redo för gaming på resande fot med sin Androidbaserade surfplatta Predator 8.

Acer Predator 8

Predator är sedan tidigare ett vedertaget namn bland Acers spelinriktade produkter och den nya surfplattan är inget undantag. Med en aggressiv gamingdesign, fyra frontriktade högtalare, två kameror och en 8 tums full hd- skärm kan Predator 8 vara ett tillskott på marknaden för spelplattor.

När vi känner på den kan vi konstatera att skärmen har klara och fina färger men svärtan är något matt.

Intel Atom X7 under huven

Acer har valt att använda Intels Atom X7 som proccessor i Predator 8 vilket är samma proccessor som används i Microsoft Surface 3. Enligt Intel så ska Atom X7 ha dubbelt så mycket grafikprestanda jämfört med föregående generationen av proccessorer för mobila produkter från Intel vilket kan göra Predator 8 till en utmanare till Nvidia Shield Tablet.
 

Predator 8 är fortfarande under utveckling och den enhet vi fick känna på har ett av de allra första testprogrammen. Med det sagt hoppas Acer på att deras första gamingplatta ska kunna nå ut i butik någon gång i höst med ett pris på 3 000 - 4 000 kronor.

Missa inte: Klockren surfplatta får 9 av 10

Diskutera artikeln på NordicHardware