Thermaltake 200 är namnet på en av chassitillverkarens senaste produktserie. Serien blev snabbt känd på Computex efter att den amerikanska chassitillverkaren Caselabs anklagade Thermaltake för att ha kopierat deras chassidesign. Oberoende på om anklagelserna är legitima eller inte är 200-serien är en ordentlig chassiserie för datorentusiaster som vill göra något riktigt spektakulärt med sin dator.

Gigantiskt och staplingsbart datorchassi

Serien består av två modeller kallade W200 och P200. Den förstnämnda modellen är ett stående chassi som är uppdelad i två delar, vilket ger gott om utrymme för även de största datorkomponenterna. Chassit är stort men kan göras större eftersom det kan kopplas ihop med andra exemplar.
 

piratchassi

I Thermaltakes monter i Taipei visade företaget bland annat upp en dator bestående av en W200- och en P200-del. P200 är en liggande chassidel som kan staplas på eller läggas under W200 och ge plats åt hårddiskar, kylningssystem eller liknande komponenter. De olika chassidelarna kopplas samman helt utan verktyg och kan byggas hur stora som helst.

Den användare som kan nöja sig med en lite mindre dator kan vända sig till 100-serien. Denna chassiserie är ungefär hälften så bred som 200-serien men ger ändå gott om utrymme för de mest extrema av datormoddar.
 

Suppressor F51 och Fractal Design

Ett annat chassi som visades upp av Thermaltake på Computex kallas Suppressor F51. Den nya modellen erbjuder gott om utrymme i ett chassi som har en lätt avtagbar men ljuddämpad framsida och en ljuddämpad transparent glassida som ska ge låga ljudnivåer från ett chassi som ändå går att se in i. Chassit har kritiserats för att vara likt Fractal Design:s Define R5 men Thermaltake påstår att Fractal Design inte har några problem med de likheter som finns mellan modellerna.

Suppressor F51 har ett stort fokus på god kylning och skeppas med en 200 millimeterfläkt som är installerad från fabrik alternativt platser för hårddiskar och optiska enheter.

Thermaltake skryter inte om sin imponerande byggkvalitet i Suppressor F51 men påpekar att chassit kommer att vara relativt billigt, då det sägs kosta runt 1 200 kronor.
 


Diskutera artikeln på NordicHardware